3.11.10 г.

5 съвета за подготовка на автомобила през зимата

  1. Сменете гумите със зимни.
    Благодарение на специалната си каучукова смес, зимните гуми постигат по-високо ниво на сцепление и стабилност при температури под 10 градуса Целзий - дори при суха настилка. Специалният самопочистващ се профил на протектора осигурява максимален контрол над автомобила в режим на спиране, ускорение или завиване на заснежена, кишава или разкаляна настилка. Зимните гуми, които поставяте, не трябва да са карани повече от шест месеца, а профилът им трябва да е с дълбочина от минимум четири милиметра.
  2. Използвайте пестеливо акумулатора.
    Статистиката сочи, че изтощените акумулатори са най-честият източник на сериозни аварии на пътя. Изключването на главните консуматори на електричество като климатичната инсталация, вентилацията и отоплението на задното стъкло преди стартиране на автомобила ще ви помогне да спестите доста от енергията на акумулатора.
  3. Стартирайте автомобила и веднага потеглете!
    Оптималната работна температура на двигателя се постига най-бързо в движение. Работата му на празни обороти с цел "да загрее" е абсолютно ненужно и вредно за околната среда
  4. Почиствайте прозорците и светлините.
    Отстранявайте снега и леда от стъклата на прозорците и светлините. Шофирането с взиране през малък почистен участък от челното стъкло е забранено от закона в много страни и е изключително опасно!
  5. Уверете се, че нивото на антифриза е достатъчно.
    В умерените географски ширини радиаторите, системите за почистване на стъклата и светлините функционират оптимално когато антифризът и водата са смесени в отношение, гарантиращо безпроблемна работа до минус 25 градуса по Целзий. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар